Скільки українців отримали статус безробітного за пів року карантину, - статистика

безробіття
Фото ілюстративне. З відкритих джерел.

З початку дії карантину, пов'язаного із пандемією COVID-19 (з 12 березня по 31 серпня) статус безробітного отримали 444,4 тисячі українців.

Як повідомляють у пресслужбі Держслужби зайнятості, загалом станом на 31 серпня кількість безробітних становила 477,7 тисячі громадян – це на 73 % більше, ніж у аналогічний період торік.

«Початок нового періоду ділової активності відзначається стабілізацією показників на ринку праці України. Водночас безробіття залишається гострою проблемою у світлі карантину, хоча робота з працевлаштування не припиняється», – ідеться в повідомленні.

Згідно з даними відомства, допомогу по безробіттю отримали 400 тисяч українців, а за більш, ніж пів року карантину, працевлаштувалось понад 409 тисяч осіб, з яких на період карантину ( з 12 березня по 28 серпня) — 260 тисяч громадян.

Окрім цього, найбільше українців працевлаштували у сферу сільського господарства (45%); переробну промисловість (14%) та сферу торгівлі (13%).

Читайте також: На Львівщині на одне вакантне місце претендують 8 людей, – Центр зайнятості

«Останнім часом зростання кількості зареєстрованих безробітних зупинилося. Так, у квітні статус безробітного отримали 149 тис. осіб, у травні їх кількість становила 97 тис. осіб, у червні – 75 тис. осіб, у липні – 68 тисяч», – зазначають у Держслужбі зайнятості.

Читайте також: Рівень безробіття в єврозоні у липні зріс: показники невтішні

Продовжується виплата допомоги по частковому безробіттю на період карантину для суб’єктів малого або середнього підприємництва та фізичних осіб-підприємців, які є застрахованими особами. Виплати дозволили зберегти робочі місця для 367 тис. громадян, з них 179,9 тис. – ФОПи.

Нагадаємо, що наприкінці липня, на піку карантину, пов’язаного із поширенням пандемії коронавірусної хвороби, в Україні 3,1 мільйона мешканців перебували у стані прихованого безробіття. Пізніше у Національному банку погіршили прогноз рівня безробіття. Там зазначили, що показник у 2020 році сягне 10%, а не прогнозованих 9,5% у квітні.

Додамо також, у Кабміні проголосували за фінансування одноразової виплати по безробіттю. Відповідне рішення народні депутати ухвалили в середу, 2 вересня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: