Шахтарі "Надії" закінчили страйк і вийшли на поверхню

shakhtaa-720x440
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

На шахті «Надія» завершився страйк та усі шахтарі піднялись на поверхню.

Про це у суботу, 5 вересня, повідомляє Міністерство енергетики України, зазначаючи, що з працівниками вдалось владнати питання щодо заборгованої зарплати.

Спільна робота уряду та особисто Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Міністерства енергетики і його очільниці Ольги Буславець, народного депутата Юрія Камельчука дала результат.

Оптимальний спосіб погашення заборгованості перед гірниками знайдено - через поправки до закону про держбюджет, завдяки чому буде можливо виділити кошти на заробітну платню.

Незважаючи на те, що заборгованість із зарплат виникла через порушення попереднього керівництва, держава не залишила гірників у скруті. Кошти будуть виплачені, а люди, що довели підприємство до кризи, відповідатимуть за законом. Матеріали аудиту, що свідчать про порушення, Міненерго вже передало у правоохоронні органи для подальшого розслідування.

Нагадаємо, на шахті «Надія» 28 серпня шахтарі оголосили підземний протест через заборгованість по зарплаті. Сума заборгованості становить близько 51 млн грн.

4 вересня близько сотні гірників та членів їхніх родин вирушили в напрямку Львова. Безперервні акції протесту тривають вже тиждень. Весь цей час група шахтарів залишається на глибині 500 метрів під землею.

Серед учасників ходи багато жінок. Більшість з них є безпосередніми співробітницями шахти. За їх словами, жінки становлять не менше третини всіх, хто працює на підприємстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: