Мінфін створив програму для перевірки одержувачів держвиплат

соцвиплати

Мінфін створив інформаційно-аналітичну платформу для верифікації держвиплат, що дасть змогу перевірити інформацію про одержувача держвиплат з багатьох джерел.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

У міністерстві зазначають, що платформа дає змогу одночасно обробити 3500 запитів на перевірку інформації.

Завдяки цьому програмне рішення зможуть використовувати держоргани. Воно значно скоротить час, необхідний для прийняття рішень про призначення виплат.

Наголошується, що персональні дані в платформі «надійно захищені від зовнішнього втручання». У міністерстві вважають, що такий механізм забезпечить якісну взаємодію та обмін інформацією між різними органами влади.

Як раніше повідомлялося в Мінсоцполітики, в липні 2020 року субсидію на оплату житлово-комунальних послуг в Україні отримали 2,934 мільйона громадян, а її середній розмір склав 256,73 грн, що на 4% менше, ніж місяцем раніше.

З 1 січня 2021 року набирає чинності стаття 10 Закону України «Про верифікацію і моніторингу державних виплат», якою передбачено здійснення превентивної верифікації при зверненні громадян за призначенням пенсій, допомог, субсидій, інших соціальних виплат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: