Гірникам соснівської шахти «Надія» виплатили заборговані 47 мільйонів гривень

шахтарі2

Верховна Рада підтримала зміни до держбюджету-2020, що дозволять погасити заборгованість із заробітної плати перед гірниками шахти «Надії», що на Львівщині.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства енергетики України.

«Законодавчі зміни передбачають виділення 47 млн грн на закриття боргів із зарплати перед гірниками шахти «Надія»», - йдеться в повідомленні.

Там додали, що держава не причетна до накопичення цієї заборгованості. Борги із зарплат виникли через порушення попереднього керівництва, про що свідчать матеріали фінансового аудиту ПрАТ «Шахта «Надія». Відомство вже передало ці матеріали у правоохоронні органи для подальшого розслідування.

Зазначимо, гірникам понад 5 місяців не виплачували заробітніх плат: за весь час сума сягнула близько 51 мільйона гривень.

Нагадуємо, наприкінці серпня 2020 року шахтарі оголосили протест, поки не отримають виплат. 47 осіб вирішили залишитись під землею до вирішення питання. Згодом їхні родини перекривали міжнародну трасу Львів-Рава-Руська. Через шість днів Міненерго виплатило 5 млн гривень на погашення заборгованості. 5 вересня шахтарі закінчили страйк і вийшли на поверхню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: