Альтернатива: батьки зможуть самотужки вирішувати, що обирати — «пакунок малюка» чи гроші

пакунок
фото ілюстративне

Новоспечені батьки матимуть змогу самостійно обирати, яку допомогу отримати від держави — «пакунок малюка» чи монетизовану допомогу на банківську картку в розімрі 5 тисяч гривень.

Новоспечені батьки матимуть змогу самостійно обирати, яку допомогу отримати від держави — «пакунок малюка» чи кошти на банківську картку в розмірі 5 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України.

Відтак, у межах реалізації пілотного проєкту монетизації одноразової допомоги «пакунок малюка» за пропозицією Мінсоцполітики запроваджено інтернет-платформу, де в першу чергу вітчизняним виробникам надано можливість розмістити дитячі товари та «пакунок малюка» у натуральній формі.

Читайте також: Верховна Рада підтримала законопроєкт про повернення «Пакунку малюка»

«Інтернет-платформа дасть можливість батькам легко обрати необхідні товари або вже укомплектований «пакунок малюка»», - йдеться у повідомленні відомства.

Нагадуємо, 29 липня вітчизняний Кабмін вирішив замінити «Пакунки малюка» на одноразову фінансову допомогу новонародженим у розмірі 5 тисяч гривень ( стільки ж, скільки й вартує наповнення одного бейбі-бокса); Пізніше у Мінсоцполітики пояснили, як саме новоспеченим батькам отримати грошові виплати.

Натомість у дитячому фонді ООН в Україні (ЮНІСЕФ) засудили таку альтернативу та закликали зберегти «пакунки» в тому вигляді, в якому вони були.

До слова, більшість українських батьків задоволені бебі-боксами та підкреслюють практичність цих наборів. Невдовзі після цього, в Раді зареєстрували законопроєкт, у якому йдеться про те, що в Україні пропонують організувати тимчасову закупівлю «пакунків малюка» через Управління Організації Об’єднаних Націй.

За кілька днів понад 4 тисячі батьків новонароджених отримали спеціальну соціальну картку для виплат одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: