Уже понад 90 тисяч українців подали е-трудові до Пенсійного фонду

онлайн
Зображення ілюстративне, з вільних джерел

До Пенсійного фонду України подали інформацію про трудову діяльність, скориставшись сервісом «Електронна трудова книжка», понад 90 тисяч осіб.

Про це сказав голова правління ПФУ Євгеній Капінус на пресконференції в Києві, присвяченій презентації електронних послуг ПФУ, - повідомляє Finance.ua.

«На сьогодні цим сервісом уже скористалося 93 тисячі людей, які подали до нас свої електронні трудові. Вони оцифровуються, і люди вже можуть використовувати цей ресурс», – сказав Капінус.

За його словами, на сьогодні кожен громадян України може подати скановану трудову книжку до Пенсійного фонду. Це дає змогу отримати ПФУ інформацію про стаж людини і надалі здійснювати автоматичний розрахунок і призначення пенсії.

Капінус запевнив, що системи ПФУ на сьогодні є одними із найбільш захищених і дозволяють зберігати інформацію відповідно до міжнародних стандартів.

Він також нагадав, що нещодавно Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі», який дає змогу Пенсійному фонду здійснювати ведення електронної трудової.

«Ми сподіваємося, що найближчим часом буде схвалений в цілому. Надалі, якщо брати законопроєкт, який прийнятий у першому читанні і говорить про те, що люди в цілому будуть подавати трудові книжки, це дасть можливість вести трудову книжку виключно в електронному вигляді через певний період часу, і людині не треба буде здійснювати складні трансформації з веденням паперової трудової книжки», – зауважив голова правління ПФУ.

Нагадуємо, наприкінці минулого року в Пенсійному фонді України запровадили онлайн-сервіс «Електронна трудова книжка», який дозволяє переглядати відомості про трудову діяльність. Застраховані особи та роботодавці зможуть надавати до цього сервісу інформацію про трудову діяльність до 1998 року у вигляді сканованих копій передбачених законодавством документів, засвідчених кваліфікованим електронним підписом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: