У Білорусі відбулись стихійні мітинги через інавгурацію Лукашенка

inauguracyja-zartymanni

У Білорусі громадяни починають виходити на акції протесту прости «таємної» інавгурації Олександра Лукашенка. Вже затримано кілька мітингуючих біля Палацу Мистецтв, де відбувалась інавгурація.

У Білорусі громадяни починають виходити на акції протесту прости «таємної» інавгурації Олександра Лукашенка. Уже затримано кілька мітингуючих біля Палацу Мистецтв, де відбувалась інавгурація.

Про це повідомляє Радыё Свобода.

Nexta Live повідомляє, що о 18:00 на центральних вулицях білоруських міст очікуються протести опозиційних активістів.

Член президії Координаційної ради Білорусі Павло Латушко назвав інавгурацію Олександра Лукашенка «злодійською сходкою».

«Сьогодні ми стали свідком безпрецедентної ситуації. Президент, який йде, стверджує, що набрав більше 80 відсотків голосів на виборах, провів спецоперацію щодо своєї самоінавгурації. Під охороною ОМОН, в обстановці таємниці і секретності, у вузькому колі спішно звезених чиновників. Де радісні громадяни? Де дипломатичний корпус? Чесно кажучи, це більше нагадує злодійську сходку для коронації чергового злодія в законі. Очевидно, що Олександр Лукашенко — президент виключно ОМОНу і жменьки брехливих чиновників», - заявив опозиціоніст.

Також зазначимо, що інавгурація Лукашенка відбулася без розголосу і не транслювалася по держтелебаченню, як того вимагає закон.

Нагадаємо, що сьогодні Олександр Лукашенко вступив на пост президента Білорусі. Церемонія інавгурації відбувалась у Палаці Незалежності в Мінську. Туди запросили кілька сотень людей. У їх числі — вищі посадові особи, депутати Палати представників і члени Ради Республіки, керівники державних органів і організацій, місцевих виконавчих і розпорядчих органів, республіканських засобів масової інформації, діячі науки, культури і спорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: