У Мінську відбулась інавгурація Лукашенка

000019_9597F1710DF84E07432585EC002EB288_272178

23 вересня Олександр Лукашенко вступив на пост посади президента Білорусі. Церемонія інавгурації відбувалась у Палаці Незалежності в Мінську.

У середу, 23 вересня, Олександр Лукашенко вступив на пост президента Білорусі. Церемонія інавгурації відбувалась у Палаці Незалежності в Мінську.

Про це повідомляє білоруський новинний сайт БЕЛТА.

У повідомленні йдеться, що на церемонію інавгурації запрошено кілька сотень людей. У їх числі — вищі посадові особи, депутати Палати представників і члени Ради Республіки, керівники державних органів і організацій, місцевих виконавчих і розпорядчих органів, республіканських засобів масової інформації, діячі науки, культури і спорту.

Поклавши праву руку на Конституцію, Лукашенко виголосив присягу білоруською мовою. Потім він підписав акт про прийняття присяги, після чого голова Центральної комісії Білорусі з виборів і проведення республіканських референдумів Лідія Єрмошина вручила Лукашенку посвідчення Президента Республіки Білорусь.

Як зазначалось, вибори глави держави відбулись 9 серпня. За даними ЦВК, за Лукашенка проголосувало 80,1% виборців. Загальна явка по країні склала 84,28%.

Нагадаємо, в Білорусі продовжують тривати протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців. А опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Після виборів та спалаху протестів Тихановська була змушена виїхати до Вільнюса.

Мирних демонстрантів утискають силові органи Білорусі, проти них задіюють фізичну силу та заарештовують. З початку протестів, за даними опозиції, було затримано понад 10 тисяч осіб, кілька людей загинули.

Європейський Союз не визнав результати президентських виборів в Білорусі. ЄС вирішив ввести персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікацій.

Читайте також: Сьогодні опозиція у Білорусі – увесь білоруський народ, – правозахисник Ігор...

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: