Зеленський скасував візит до Білорусі: економічного форуму не буде

7e91d93fe2d2656fc7c1bcb6d2e1646f

Форум регіонів України та Білорусі, який мав пройти в жовтні 2020 року в білоруському Гродно з ініціативи української сторони, перенесено на наступний рік.

Про це повідомляється у Посольстві Республіки Білорусь в України.

«У липні ми направили запрошення від імені білоруського уряду всім керівникам українських регіонів. Станом на серпень були отримані підтвердження участі від половини областей України. Опрацьовувався офіційний візит Володимира Зеленського в Білорусь...

Буквально на днях українська сторона звернулася до нас з ініціативою перенести Форум на 2021 рік. Фактично перекреслена спільна підготовча робота. Постраждають в першу чергу економіки наших країн, міжрегіональні зв'язки і між простими людьми. Руйнувати легко, створювати набагато важче.

Раз керівництво України поставило відносини «на паузу», значить, продовжимо спілкуватися з областями, містами, сільськими радами, бізнесом. Ми до цього готові», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в Білорусі зараз проходить хвиля протесту у зв'язку з виборами в прзеденти країни. 23 вересня у Білорусі відбулась інавгурація в президенти Олександра Лукашенка, яка відбувалась таємно в присутності лише найближчого кола президента.

Лукашенко керує країною з 1994 року набрав цього року на виборах 80,1% голосів. Білоруський народ не згідний з результатами виборів і продовжує проводити мирні акції прости верхівки влади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: