Понад 250 людей затримано на протестах проти інавгурації Лукашенка

_114583977_gettyimages-1228676242

23 вересня, після раптової інавгурації Олександра Лукашенка, на вулиці білоруських міст вийшли тисячі протестувальників.

Одразу після церемонії в центр Мінська почали стягувати військові вантажівки, автозаки й водомети.

Поодинокі затримання почалися ще вдень, коли люди виходили на мирні пікети і збиратися в невеликі групи у своїх районах. Ближче до вечора білоруси почали збиратися у центрі міста.

У відповідь на протести силовики пішли у наступ, людей поливали з водметів, затримували, застосовували фізичну силу та сльозогінний газ. Білоруські силовики також витягували людей з машин, заламували руки та арештовували.

Учасники акції скандували «Ганьба!».

Станом на ранок було відомо про затримання 259 протестувальників. Більша частина з яких була затримана в Мінську. Хвиля протестів також відбувала і в інших містах Білорусі: Гомелі, Могильові, Борисові, Барановичах та інших.

Нагадаємо, вчора у Білорусі відбулась інавгурація в президенти Олександра Лукашенка, яка відбувалась таємно в присутності лише найближчого кола президента. Лукашенко керує країною з 1994 року набрав цього року на виборах 80,1% голосів. Білоруський народ не згідний з результатами виборів і продовжує проводити мирні акції прости влади Лукашенка.

Читайте також: Сьогодні опозиція у Білорусі – увесь білоруський народ, – правозахисник Ігор Лєднік

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: