Ватиканський кардинал несподівано пішов у відставку

1024px-Giovanni_Angelo_Becciu_par_Claude_Truong-Ngoc_septembre_2018

Високопоставлений чиновник Ватикану кардинал Джованні Анджело Беччі несподівано подав у відставку, заявив Святий Престол.

Про це повідомляють на BBC.

Раніше він працював другим за чисельністю посадових осіб у Державному секретаріаті Ватикану.

Кардинал Беччіу взяв участь у суперечливій угоді про придбання розкішного лондонського будинку на церковні кошти як інвестицію. З цього часу угода була об’єктом фінансового розслідування.

Він заперечує будь-які протиправні дії.

«Святіший Отець прийняв відставку з посади префекта Конгрегації у справах святих та від прав, пов'язаних з Кардиналатом, представлену Його Високопреосвященством кардиналом Джованні Анджело Беччіу», - йдеться у повідомленні Святого Престолу.

Еардинал Беччіу рротягом шести років виконував обов'язки замінника загальних справ у Державному секретаріаті. Він щодня зустрічався з Папою Римським і був одним із найпопулярніших його помічників.

Саме під час його роботи він був пов’язаний з майновою угодою. Придбання розкішної будівлі на лондонському проспекті Слоун було оплачено офшорними коштами та компаніями.

Минулого року п'ять співробітників були відсторонені від посади внаслідок рейду офісів Секретаріату. Поліцейські Ватикану вилучили документи та комп’ютери.

На початку цього року кардинал Беччі захистив покупку. «Була здійснена інвестиція в будівлю. Це був гарний та вдалий випадок, якому сьогодні багато людей заздрять», - сказав він у лютому.

Кардинал Беччіу, якого в 2018 році було назначено кардиналом, збереже титул, незважаючи на те, що він відмовився від збору. Однак він не зможе проголосувати за наступного Папу.

Останнім кардиналом, який відмовився від свого права голосувати за нового Папу, був кардинал Кіт О'Брайен, який подав у відставку в 2013 році на тлі сексуального скандалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: