«Пакунок малюка» повертають: Рада підтримала законопроєкт

пакунок малюка

У Кабміні підтримали законопроєкт №3006а, який передбачає надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка».

Відповідне рішення ухвалили на засіданні у середу, 30 вересня. «За» проголосували 264 нардепа.

Так, документ повинен повернути «пакету малюка» натуральну форму.

Батькам не пізніше 30 днів з моменту народження дитини видаватимуть набір товарів першої необхідності на безоплатній основі — так званий пакет малюка або «бебі-бокс».

Нагадуємо, 29 липня вітчизняний Кабмін вирішив замінити «Пакунки малюка» на одноразову фінансову допомогу новонародженим у розмірі 5 тисяч гривень ( стільки ж, скільки й вартує наповнення одного бейбі-бокса); Пізніше у Мінсоцполітики пояснили, як саме новоспеченим батькам отримати грошові виплати.

Натомість у дитячому фонді ООН в Україні (ЮНІСЕФ) засудили таку альтернативу та закликали зберегти «пакунки» в тому вигляді, в якому вони були.

До слова, більшість українських батьків задоволені бебі-боксами та підкреслюють практичність цих наборів. Невдовзі після цього, в Раді зареєстрували законопроєкт, у якому йдеться про те, що в Україні пропонують організувати тимчасову закупівлю «пакунків малюка» через Управління Організації Об’єднаних Націй.

За кілька днів понад 4 тисячі батьків новонароджених отримали спеціальну соціальну картку для виплат одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка»

Відтак, у травні 2018 року Кабмін затвердив рішення видавати при народженні дитини «бебі-бокси» («пакет малюка») і часткову компенсацію з держбюджету оплати послуг муніципальної няні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: