Партійний десант: кого поведе до Львівської облради «Європейська солідарність»

lDHG3RRwfLbfAvwOJVeZ-e1594903554644

Львівська обласна територіальна виборча комісія оприлюднила списки кандидатів у депутати Львівської обласної ради від політичних партій, які братимуть участь у виборах 25 жовтня 2020 року.

Ми вже розповідали про список партії «Слуга народу», який просто рясніє посадовцями. Натомість у списку партії «Єаропейська солідарність» можемо побачити значну кількість чинних депутатів облради, які знову хочуть стати обласними обранцями. При цьому далеко не всі з них були обрані від політичної сили Петра Порошенка. Також серед кандидатів є чинні депутати та працівники місцевих рад. Водночас варто зазначити, що за невеликими винятками всі кандидати є членами партії «Європейська солідарність»

Очолює список Ірина Гримак – лідерка «Європейської солідарності» Львівщини. Вона вже багато років працює з колишнім головою ЛОДА, а тепер нардепом Олегом Синюткою.  У 2013-2015 років Ірина Гримак очолювала Залізничну районну адміністрацію Львова, а з 2015 року була заступницею голови ЛОДА Олега Синютки.

У першій десятці бачимо двох лікарів: на 2-му місці голова українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда, а на 7-му сімейна лікарка Центру первинної медико-санітарної допомоги міста Червоноград Анна Ярмола.

Також у першій десятці троє чинних депутати ЛОР: 5-им номером йде директор з корпоративних питань ПРАТ «IDS» Всеволод Білас, наступною у списку бачимо теперішню голову фракції БПП у Львівській обласній раді Катерину Кеньо. І замикає партійну десятку чинний голова ЛОР Олександр Ганущин.

Серед кандидатів першої десятки вартує згадати відомого пошуковця, директора КНП ЛОР «Доля» Святослава Шеремету, який у попередній каденції облради був депутатом віл Народного Руху. Він йде під 3-ім номером. Наступною у списку бачимо науковицю, екологиню, громадську діячку Звениславу Мамчур, яка є донькою відомого письменника, дисидента Ігоря Калинця. Під 8-им номером йде чинний міський голова Винників Володимир Квурт.

Окрім уже згаданих трьох чинних депутатів з першої десятки, до ЛОР балотується ще понад 10 обласних обранців. Так, 18-му позицію у списку ЄС посідає директор АТП-14631 Андрій Дума. Він,  згідно з інформацією на сайті ЛОР, належить до фракції «Народний контроль». При цьому, згідно з інформацією поданою до ТВК, він є членом партії ЄС.

Ще одного чинного депутата облради бачимо на 21-му місці. Це гендиректор КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня» Михайло Гичка, який зараз представляє фракцію БПП. Дружина Михайла Гички – Галина є головою Пустомитівської районної ради. Ні для кого не є таємницею, що син Михайла Гички одружений на доньці екснардепа Богдана Дубневича.

Крім Михайла Гички, у третій десятці партійного списку ЄС бачимо ще трьох чинних депутатів облради.

Так, 22-им йде Михайло Дзюдзь, який належить до фракції БПП. Згідно з поданими до ТВК документами, зараз він є пенсіонером, а раніше був начальником Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Мін'юсту. На 27-му місці бачимо ще одного депутата облради від БПП, директора ПП «Рома» Романа Демчину. Його підприємство регулярно отримує великі підряди на ремонти доріг в області. Нещодавно депутат заявив про намір продати підприємство.

Наступним у списку йде ще один депутат ЛОР – Євген Буба, директор малого підприємства «Руно». Зараз він не входить до жодної з партійних фракції ради і очолює депутатську групу «Незалежні», а обраний депутатом був від Радикальної партії Ляшка. Згідно з документами поданими до ТВК, Євген Буба є членом ЄС. У списку він 28-ий. Ще один чинний депутат ЛОР розташувався на 33-у місці. Це Михайло Ковалик, виконавчий директор ТзОВ «Прушиньский-Україна». Він обирався до облради від Радикальної партії Ляшка. Зараз згідно з документами ТВК, є членом ЄС. На 36-му місці бачимо депутата ЛОР, ФОПа Ігоря Грабінського. Зараз він належить до депутатської групи «Незалежні». Він обирався до облради від Радикальної партії Ляшка. Згідно з документами поданими до ТВК, Ігор Грабінський є членом ЄС. На 41 місці бачимо ще одного депутата ЛОР від БПП, лікаря-хірурга Кам’янка-Бузької центральної районної лікарні Володимира Кирилича. Наступним у списку йде його колега про фракції, директор Перемишлянського районного центру зайнятості Василь Баран. На 64-му місці бачимо ще одного депутата ЛОР, тимчасово непрацюючого Дмитра Пазина. Згідно з сайтом облради, він був обраним від партії УКРОП, а з документами, поданими до ТВК, зараз є членом ЄС. 81-ше місце посідає ще один депутат ЛОР – Василь Масний, офіцер з організації дозвілля військової частини Нацгвардії, згідно з інформацією на сайті облради, був обраний від партії Народний контроль.

До облради також балотуються двоє чинних депутатів Львівської міської ради. Під 11-им номером бачимо міського обранця з фракції БПП Віталія Свіщова. 39-те місце посідає його колега з фракції БПП, відомий львівський підприємець Григорій Козловський. У документах поданих до ТВК він фігурує як ФОП та безпартійний.

Також серед кандидатів є чинні депутати, посадовці та керівники місцевих рад.

Так, на 9-у місці бачимо голову Уличненської сільської ради Дрогобицького  району Святослава Стефанківа, а на 40-у - головного юрисконсульта АТ АКБ Львів, депутатку Пустомитівської районної ради Марію Вертас.

Під 43-ім номером у списку голова  Брюховицької селищної ради Володимир Доманський. Нагадаємо, що 24 вересня слідчі СБУ провели обшук у будинку Володимира Доманського, якого підозрють в організації схеми відчуження земляних ділянок, що знаходяться у власності Міноборони на Львівщині. Водночас у селищній раді заявили, що вважають обшуки політичним замовленням конкурентів.

«Підозрюємо, що даний обшук, а разом з ним і публікації в ЗМІ ще під час проведення самого обшуку, – це боротьба за військове містечко, яке в майбутньому може опинитися у власності Львівської ОТГ», – заявили у селищній раді.

46-те місце посів чинний депутат Самбірської районної ради тимчасово не працюючий Микола Фрей. 51-ше – заступник міського голови Бібрки Максим Заблоцький, 68-ме – заступник міського голови Новояворівська Ігор Горін, 70-те – перший заступник міського голови Червонограда Дмитро Балко, 80-те – голова Мужиловицької сільської ради Яворівського району Володимир Карпа,  83-тє – депутат Сілецької сільської ради, директор ПП «Львів-Пак» Андрій Кравчук.

Серед кандидатів, про яких варто згадати, під 15-им номером бачимо директора «АТП-14630» Ігоря Самардака. За часів президентства Петра Порошенка він очолював Яворівську РДА. Наступним після нього у списку йде представник Нацради з питань телебачення і радіомовлення у Львівській області Петро Цеголко. Він є батьком Святослава Цеголка, який був прессекретарем президента Петра Порошенка. При цьому Петро Цеголко є одним з небагатьох кандидатів, які не є членами партії ЄС. 37 місце посідає Микола Біляк - митрофорний протоієрей, який очолює Сколівський деканат Львівської єпархії ПЦУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: