В Укрзалізниці планують модернізувати функції, особливо – на приміських сполученнях

поїзд
Фото ілюстративне, з архіву.

Укрзалізниця та VISA розпочинають реалізацію трьох пілотних інфраструктурних проєктів на залізничному транспорті. Йдеться, насамперед, про вдосконалення сервісу оплати проїзду та комфортного перебування пасажирів на вокзалах.

Укрзалізниця розпочинає реалізацію трьох пілотних інфраструктурних проєктів на залізничному транспорті. Йдеться, насамперед, про вдосконалення сервісу оплати проїзду та комфортного перебування пасажирів на вокзалах.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, увагу зосередять на приміському сполучені. Тут хочуть організувати безготівкову оплату проїзду на окремих напрямках, розробку чат-бота для пошуку і продажу квитків, а також створити на найбільших вокзалах зручні зони для комфортного перебування пасажирів, які очікують на свій потяг чи електричку.

«Наші партнери з VISA мають технічні рішення, які дозволяють запустити цей сервіс вже на початку наступного року. Пасажири отримають можливість оплачувати проїзд безконтактно карткою, або навіть телефоном, і не стояти в чергах до квиткової каси. До речі, в ситуації з поширенням коронавірусу ця опція надзвичайно актуальна. Переваги отримає й залізниця, яка зможе бодай частково побороти проблему «зайців», - розповів Олександр Перцовський, топменеджер з Укрпошти та майбутній працівник АТ «Укрзалізниці».

Для реалізації пілотного проєкту з запровадження безконтактної оплати проїзду у приміському сполученні, обрано популярні напрямки Київ – Фастів та Київ – Святошин. На низці станцій, зокрема, планується встановити турнікетні системи та термінали з продажу квитків. У разі успішної реалізації проєкт планується  поширювати і на інших приміських напрямках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: