Єрмак таємно зустрівся з кардиналом у Ватикані

5e42790cbe0f6-173606jpg

Голова Офісу президента Андрій Єрмак провів неафішовану зустріч тет-а-тет з державним секретарем Святого Престолу кардиналом П'єтро Пароліном у Ватикані.

Про це повідомляють у ZN.UA.

У повідомленні йдеться, що одноденна поїздка української делегації у складі віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та глави Офісу президента Андрія Єрмака на Апеннінський півострів була більш насиченою, а делегація більш численною, ніж про це повідомлялося офіційно на сайті ОПУ.

Також зазначається, що після двох півгодинних зустрічей в МЗС Італії, де представники України провели бесіди з главою зовнішньополітичного відомства цієї країни Ді Майо і генеральним директором департаменту політики та безпеки Карді, Єрмак вирушив до Ватикану на зустріч у форматі тет-а-тет з державним секретарем Святого Престолу кардиналом П'єтро Пароліном (на якій з української сторони не було навіть перекладача, а переклад забезпечувався іншою стороною).

За даними дипломатичних джерел, до підготовки цього візиту не залучалися ані український МЗС, ані посольства України в Італії та при Святому Престолі.

За інформацією джерел, однією з головних тем цієї зустрічі було обговорення та узгодження найбільш прийнятної кандидатури посла України при Святому Престолі (ця посада залишається вакантною вже понад рік - з липня 2019 року), оскільки в ОПУ бачать значний посередницький потенціал, перш за все, гуманітарний, в можливе залучення Ватикану до врегулювання конфлікту з РФ в Донбасі.

Як припускають співрозмовники видання, на Банковій розраховують, що такий підхід буде позитивно сприйнятий держсекретарем Ватикану, і що він зможе посприяти тому, щоб Папа Франциск безпосередньо закликав президента Росії Путіна до прояву гуманності та розблокування й сприянню обміну заручниками в Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: