На Львівщині поліцейські поговорили з дітьми про булінг

FB_IMG_1601999324802
Фото: Національна поліція Львівскьої області

6 жовтня старший інспектор ювенальної превенції Перемишлянського відділення поліції Оксана Тиник зустрілася з учнями школи міста Бібрка та поговорили з дітьми на тему булінгу.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції Львівської області.

З метою запобігання явищу булінгу у школах поліцейські Львівщини постійно проводять роз’яснювально-профілактичну роботу з дітьми, батьками та педагогами.

Капітан поліції розповіла учням про законодавство, де «булінг» чітко визначений як адміністративне правопорушення, за яке передбачено відповідальність -  штраф або виправні роботи. Якщо цькування вчинене особою віком до 16 років, відповідальність несуть батьки, а після досягнення 16-річного віку правопорушник відповідає особисто.

Окрім того, визначено відповідальність за груповий або повторний булінг. Штраф або виправні роботи передбачені також стосовно педагогів, які прикривають цькування дітьми одне одного.

Читайте також: Як розпізнати, що ваша дитина стала жертвою булінгу та як з цим боротись

Правоохоронці Львівщини нагадують: булінг тягне за собою адміністративну відповідальність згідно ст.173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення. І закликають батьків та вчителів не мовчати про випадки булінгу в школах – лише спільними зусиллями можна викорінити це явище.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: