Шмигаль розповів про проєкти, що допоможуть залучити інвесторів

шмигаль

Для залучення інвестицій в Україну потрібно розвивати інвестиційну інфраструктуру, інвестиційний клімат та інвестиційні можливості.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час круглого столу за участю послів іноземних держав та народних депутатів.

Ключову роль в залученні капіталу, за словами Шмигаля, відіграє інвестиційна інфраструктура. Одним з найважливіших проєктів у сфері функціонування індустріальних та інноваційних парків Денис Шмигаль вважає проект «Дія.Сіті».

«За допомогою цього проєкту ми хочемо створити віртуальну вільну економічну зону, куди будемо залучати іноземних інвесторів для створення робочих місць на сприятливих умовах. Вигідні податкові ставки, відсутність бюрократії, зручна цифрова платформа для ведення бізнесу та отримання всіх необхідних послуг онлайн — це переваги проекту «Дія.City», — пояснив Шмигаль.

Він додав, що в контексті інвестиційної інфраструктури розглядається ряд законопроєктів, серед яких так званий закон про «інвестиційних нянь».

«Ми також працюємо над розвитком єдиного інвестиційного вікна Invest in Ukraine і недавно представили всеосяжний гайд для іноземних інвесторів UkraineInvestGuide», — цитує прем'єра пресслужба.

Поліпшення інвестиційного клімату, за словами прем'єр-міністра, передбачає боротьбу з корупцією, спрощення ведення бізнесу, підвищення міжнародних рейтингів України, завершення судової реформи та забезпечення справедливого правосуддя для інвесторів.

Нагадаємо, 22 січня 2020 року під час свого виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі Зеленський заявив, що Україна запустить програму державної підтримки для великих інвесторів. Крім того, президент України пообіцяв на п'ять років звільнити від сплати податку на прибуток тих інвесторів, які вкладуть в покупку вітчизняних держпідприємств від $10 мільйонів.

У липні Верховна Рада схвалила законопроєкт №3760, так званий законопроект про «інвестиційних нянь». 3 вересня парламент прийняв за основу законопроект №3761 про надання податкових пільг для великих інвесторів. У той же день Рада прийняла в першому читанні законопроект №3762, який надає право великим інвесторам без мита ввозити обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: