Шмигаль пояснив, що буде з накопичувальною пенсійною системою

пенсія

У четвер, 8 жовтня, під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбувся Форум координації міжнародної технічної допомоги «Партнерство заради розвитку».

Під час конференції Прем’єр-міністр обговорив стратегічні питання з керівниками місій в Україні та главами зі співробітництва, - передає Finance.ua.

Денис Шмигаль наголосив, що Уряд переходить від концепції «донорства» до «партнерства з розвитку», і цей Форум свідчить про початок спільного формування порядку денного і пріоритетів для розвитку.

Під час зустрічі Прем’єр-міністр підкреслив, що незважаючи на зовнішні виклики і загрози, уряд продовжує послідовне втілення реформ, спрямованих на відновлення економічного зростання і наближення країни до Європейського Союзу.

Читайте також: Накопичувальна система: пенсії наступного року можуть нараховувати по-новому

Серед іншого Прем’єр відніс до своїх пріоритетів створення фондового ринку для залучення інвестиційних і фінансових ресурсів в країну і пенсійну реформу, зокрема впровадження накопичувальної системи, розвиток наступних рівнів пенсійного забезпечення.

Законопроєкт про другий рівень пенсійної системи вже зареєстровано у Верховній Раді, а про третій – буде подано до кінця року.

Читайте також: Приватна пенсія, або Як заощаджувати на майбутнє вже зараз

Голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики Галина Третьякова розповіла, що стримує запуск накопичувальної пенсійної системи.
Обов’язкова накопичувальна пенсійна система в 2021 році навряд чи запуститься. Таку думку висловила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: