Чи має міський голова Львова дякувати програмі «Велике будівництво» | МАНІПУЛЯЦІЯ

0bb7347b9caba042f68949e17c5c4973_1583402282_extra_large
Фото ілюстративне. З сайту ОП.

Кандидат у депутати від СН до Львівської міськради, керівник Служби автомобільних доріг області Олег Береза заявив, що міський голова Андрій Садовий повинен сказати велике дякую програмі президента «Велике будівництво».

  • МАНІПУЛЯЦІЯ

Олег Береза у своїй передвиборній агітації прокоментував заяву мера Садового про причини заторів у Львові – йдеться про перекриття двох вулиць через ремонт. Він заявив, що це звичайна маніпуляція з боку очільника міста і додав: «Більше того, мер Садовий мав би сказати велике дякую програмі Президента #Велике_будівництво, завдяки якій підрядні організації мають сьогодні достатньо ресурсів для усіх цих надтермінових, передвиборних експериментів».

Олег Береза.

Така публікація з’явилася відразу у кількох львівських ЗМІ.

Отже, чи справді ремонт вулиць у Львові має стосунок до так званої програми президента «Велике будівництво» – у нашому фактчеку.

  • ПЕРЕВІРКА

Згідно з інформацією на сайті «Велике будівництво», на Львівщині фінансують будівництво чи завершення будівництва 5 шкіл, 5 дитячих садочків, 9 приймальних відділень лікарні, 5 стадіонів та 202,78 км доріг.

З усіх перелічених об’єктів на території Львова знаходяться шість. Це три спортивних об’єкти і три медичні заклади: стадіон Львівського держуніверситету фізичної культури, мультифункціональний майданчик на вулиці Княгині Ольги, майданчик ліцею з військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, Львівська обласна клінічна лікарня та 8-ма міська клінічна лікарня.

Скрін карти.

Що стосується ремонту доріг, то, згідно із програмою «Велике будівництво», кошти виділяються на 74,88 км доріг загального користування місцевого значення і на 127,9 км доріг загального користування державного значення. І жодні гроші не виділяються на ремонт  чи реконструкцію комунальних доріг.

Згідно з ч. 1 і ч. 3 ст. 16 Закону №2862, вулиці та дороги міст й інших населених пунктів знаходяться у віданні органів місцевого самоврядування та є комунальною власністю. Їх поділяють на: магістральні дороги, магістральні вулиці загальноміського значення, магістральні вулиці районного значення, а також вулиці й дороги місцевого значення.

  • ВИСНОВОК

ІА Дивись.info проаналізувала слова кандидата у депутати від партії «Слуга народу» до Львівської міськради, керівника Служби автомобільних доріг області Олег Береза і дійшла висновку, що політик вдався до маніпуляції, коментуючи ремонт доріг у Львові і заявивши, що чинний міський голова мав би сказати велике дякую програмі президента «Велике будівництво», завдяки якій підрядні організації мають сьогодні достатньо ресурсів. Насправді, вулиці Степана Бандери та Тараса Шевченка, про які, власне, йшлося, ремонтуються частково коштом міста, а частково у рамках проєкту «Вулиця для всіх», який фінансує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку (BMZ) (Німеччина).

Оксана ДУДАР

Матеріал підготовлено в рамках проєкту «Протидія фейкам і маніпуляціям на місцевих виборах». За підтримки фактчек-проєкту «БезБрехні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: