Україна буде оформлювати е-візи для громадян Таїланду, М'янми і Лаосу

безвіз-український-біометричний-паспорт
Фото ілюстративне

Український Уряд ухвалив рішення щодо оптимізації оформлення електронних віз, зокрема, для громадян Таїланду, М’янми і Лаосу.

Про це повідомляють у пресслужбі Посольства України в Таїланді в Facebook.

«З 1 листопада 2020 року Міністерство закордонних справ України започатковує оформлення громадянам Таїланду, М’янми і Лаосу українських електронних віз (е-Віза) за новою, сучасною та зручною процедурою», – ідеться в повідомленні.

Відтак, електронна візаа оформлюється для разового або дворазового в’їзду в Україну на строк до 30 днів з діловою, приватною, туристичною метою, для лікування, провадження діяльності у сфері культури, науки, освіти, спорту, виконання службових обов’язків іноземним кореспондентом або представником іноземного ЗМІ.

Також запроваджено можливість обрати бажану процедуру оформлення такої візи – термінову (1 робочий день) або стандартну (3 робочих дні).

Згідно з новими тарифами, разова е-віза вартуватиме 20 дол. США; дворазова  – 30 дол. США.

Натомість, у випадку термінової процедури оформлення тарифна ставка подвоюється.

Для того, аби оформити е-візу, необхідно:

  • зареєструватись на веб-платформі МЗС evisa.mfa.gov.ua;
  • заповнити анкету, завантажити фотокартку та скановані копії документів (паспорт, запрошення та ін.), сплатити онлайн банківською карткою консульський збір та отримати готову е-Візу на електронну пошту (надсилається у форматі pdf);
  • для в’їзду в Україну потрібно роздрукувати отриману е-візу та пред’явити разом з паспортом прикордонним органам України (е-віза дійсна для в’їзду у міжнародних пунктах пропуску через державний кордон).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: