Шмигаль розповів, як уряд підтримає бізнес через «карантин вихідного дня»

IMG_2585
На фото люди, які прийшли на протест під стінами Львівської ОДА через впровадження карантину вихідного дня. Львів, 11 листопада 2020 рік.

Уряд готовий підтримати українських підприємців під час посиленого карантину вихідного дня

, для цього відновить і розширить програми підтримки бізнесу, які діяли навесні.

Про це написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на власній сторінці у Facebook.

За словами Шмигаля, у середу, 11 листопада, уряд разом з МОЗ представить повний перелік обмежень, які будуть діяти під час вихідних.

«Уряд після консультації з бізнесом та експертами вибрав таку модель карантинних заходів, яка забезпечить функціонування економіки й не допустить перевантаження медичної системи», — зазначив прем'єр.

Читайте також: Карантин вихідного дня: що це таке і як до нього готується Львів

Шмигаль наголосив: влада розуміє, що будь-які обмежувальні заходи впливають на роботу частини бізнесу. Тому в повній мірі будуть відновлені і розширені ряд програм підтримки.

Зокрема, йдеться про компенсацію частини зарплат працівників у зв'язку з простоєм виробництва. Завдяки цій програмі навесні-влітку вдалося зберегти більше 450 тисяч робочих місць, нагадав прем'єр.

Також повернуть виплати на дітей для сімей підприємців, які діяли навесні цього року.

Шмигаль додав, що разом з Торгово-промисловою палатою опрацьовує механізм реалізації форс-мажорних обставин у зв'язку з карантином вихідного дня.

Читайте також: Навіщо Україні «карантин вихідного дня», – Степанов

«Франція, Німеччина, Італія, Польща, Чехія і багато інших країн Європи одна за одною оголошують про введення локдауну. Всі розуміють, що потрібно діяти, а карантинні заходи — це найбільш дієвий інструмент для розриву ланцюга захворювання і збереження життя людей», — підкреслив Шмигаль.

До слова, не так давно МОЗ ініціювало Кабінету міністрів запровадити жорсткий карантин на вихідні, щоб у суботу й неділю працювали лише продуктові магазини, аптеки й ветеринарні аптеки, транспорт та автозаправки.

«Розуміючи, що повний локдаун буде важко малому та середньому бізнесу перенести, ми будемо пропонувати жорсткий карантин вихідного дня. Наша пропозиція: щоб з 00 годин суботи до 00 годин понеділка у нашій країні працювали виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автозаправочні станції, ветеринарні аптеки.

Усе решта, що стосується ресторанів, кафе, інших закладів громадського харчування – щоб вони працювали виключено «на винос». Що стосується решти магазинів, торгово-розважальних центрів – ми рекомендуємо, щоб вони у суботу й неділю були зачинені. Це стосується і решти розважальних закладів, розважальних подій, щоб вони у суботу й неділю не відбувалися», – говорив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов напередодні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: