В Україні відзначають Міжнародний день енергозбереження

енергозбереження
Фото з відкритих джерел

Свято має на меті привернути увагу до проблем навколишнього середовища та заощадження енергії.

Про це повідомляютьу пресслужбі Львівської ОДА

В усіх країнах, де відзначають це свято, відбуваються заходи, спрямовані на те, щоб поінформувати людей про способи енергозбереження та існуючі відновні джерела енергії, розповісти, чому потрібно економити, заощаджувати енергію, щоб її уберегти. Адже проблема енергозбереження пов’язана не тільки з економічними питаннями — зниження собівартості продукції при виробництві чи витрат на енергоресурси в побуті, це важливий елемент боротьби зі змінами клімату.

Читайте також: Інвестиція в майбутнє чи збитковість: чому в Україні недооцінюють зелену енергетику 

У Львівській області значна увага приділяється проблемі енергозбереження та енергоефективності. Реалізуються дві програми енергозбереження — «Енергозбереження для населення Львівщини» та «Енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини».

Для підвищення енергоефективності бюджетних установ в області реалізується «Програма енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини». Протягом 2016-2019 років в рамках Програми здійснено комплексні заходи з підвищення енергоефективності у 12 установах.

Програма енергозбереження для населення Львівщини реалізується з 2007 року, це перша така програма в Україні. Вона передбачає відшкодування відсоткової ставки за кредитами, отриманими фізичними особами на впровадження енергоощадних заходів. Від початку дії Програми понад 43 тис. родин скористалися її механізмами, відшкодування з обласного бюджету склало 106 млн грн, інвестиції в підвищення енергоефективності – 940 млн грн.

Нагадаємо, що 9 листопада,у Львові святкували Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. З цієї нагоди міський голова вручив подяки семи працівникам цих сфер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: