На вулиці Промисловій у Львові з'явився новий вигульний майданчик для тварин (фоторепортаж)

IMG_3038

У Львові, на базі ЛКП «Лев», облаштували тренувально-вигульний майданчик, де вигулюватимуть безпритульних тварин, якими опікуються в центрі адопції, а також і господарських собак, котрі мешкають неподалік.

Як повідомляє кореспондент ІА Дивись.info, вже відкрита перша зона об'єкта зі спеціальними перешкодами для тренування тварин на вулиці Промисловій, 56.

Виконувач обов'язків директора ЛКП «Лев» Андрій Пінчук говорить, що такий майданчик дуже необхідний, оскільки в самому центрі адопції зараз опікуються більш ніж 60-ма собаками з вулиці, яких потрібно вигулювати, але це важливо й для мешканців Шевченківського району, яким також бракує схожого місця для вигулу своїх улюбленців.

За словами Андрія Пінчука, це перший майданчик у Львові, реалізований у межах програми створення інфраструктури для належного вигулу собак у місті. До того такі об'єкти створювали львів'яни чи проєктували завдяки громадському бюджету тощо.

«Зараз є місце для тренування із собачками. Крім цього, ми плануємо доставити деяке спорудження для майбутнього тренування тваринок, і мають також спорудити сенсорний сад, тобто спеціальні рослини, які будуть діяти заспокійливо на песиків: цим ми вже займемось навесні. Це важливо для тварин, які відновлюються у ЛКП «Лев» і зараз стресують», – пояснює директор ЛКП.

Окрім цього, каже чоловік, тут облаштують тактильні тренажери для розвитку когнітивних здібностей та подолання фобій у собак.

Для собак важливо спілкуватися

Головний ветеринар і мешканець Шевченківського району Ярослав Пасічник ділиться, що для будь-якої собаки є важливою повноцінна прогулянка. Йдеться про час без повідка та простір.

«Раніше з собакою ми гуляли у парках, скверах, та я не вважаю це повноцінною прогулянкою, адже собака буде змушений бути лише на повідку, інакше існує для нього небезпека. Завдяки майданчику ми зможемо проводити більше часу разом, а за рахунок того, що собак можна буде відпусками без повідка, тварини зможуть між собою спілкуватися», – каже Ярослав.

Він розповідає, що прогулянки дуже важливі для тварин, адже покращують всі процеси в їхньому організмі. Ярослав пояснює: без руху собаки мають дуже високу ймовірність захворіти, виникають проблеми з суглобами, серцево-судинною системою тощо.

«Це (майданчик — ред.) покращить життя собак у спілкуванні з іншими тваринами. Коли собака на повідку, і людина до неї підходить, їй некофортно. А це ідеальна територія, де собака може підійти і «познайомитись», це покращує адопцію та адаптацію», – каже чоловік.

Незабаром у Львові з'явиться ще більше об'єктів для вигулу тварин.

Читайте також: «Мені не важко з собаками, важко – з людьми», – кінологиня Наталія Лелик

Зокрема в мерії пояснюють: у межах програми створення інфраструктури для належного вигулу собак у місті облаштують 97 таких об'єктів, а це 27 майданчиків, де тварини зможуть гуляти без повідка, 21 закритий тренувальний майданчик та 49 прогулянкових маршрутів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: