У Мінцифри повідомили, коли в Україні запрацює Дія.City

мінцифри

Віртуальна бізнес-країна зі спеціальним правовим режимом для ІТ-компаній Дія.City запрацює у першій половині 2021 року.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у інтерв’ю НВ, повідомляє пресслужба Мінцифри в Телеграмі.

«Наша амбітна мета — перше півріччя 2021 року, коли проєкт Дія.City запрацює, і будуть перші резиденти. Я вірю, що це прискорить у геометричній прогресії розвиток ІТ та креативної індустрії, а потім ми це масштабуємо на всю країну. Тобто глобальна наша мета — це зміна податкової системи в усій країні», – заявив Федоров.

Дія.City — це спеціальний правовий режим для IT-компаній. У Верховній Раді вже зареєстровано законопроєкти, що дозволять запустити Дія.City.

За словами Михайла Федорова, Дія.City – це пілот для перезапуску всієї економіки України. За кілька років, після переведення усіх державних послуг в онлайн, таку податкову модель можна буде адаптувати на всю країну.

Зокрема, за 5 років Дія.City дозволить збільшити об’єм ринку IT вдвічі — до $11,8 млрд, а кількість робочих місць до 450 тисяч.

Серед основних критеріїв вступу до Дія.City:

  • компанії мають належати за видом економічної діяльності до IT і креативної індустрії;
  • штат компанії повинен налічувати мінімум дев’ять співробітників;
  • середня заробітна плата має становити 1200 євро.

Довідка

Дія.City – це одні з найкращих умов для ведення IT-бізнесу та креативної індустрії у світі. Проєкт лібералізує трудові відносини та запровадить вигідні умови оподаткування. Також структура компаній та система сплати податків дозволить залучати більше інвестицій та виходити на міжнародні ринки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: