Поліцейські отримали на 54% більше заяв про домашнє насильство, ніж минулоріч

насильство4
фото ілюстративне, з відкритих джерел

Цього року, в порівнянні з минулим, поліцейські отримали на 54% більше повідомлень та заяв про факти домашнього насильства.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко на пресбрифінгу присвяченому проведенню Всеукраїнської інформаційної кампанії «16 днів проти насильства», - пише Укрінформ.

«Цього року, в порівнянні з минулим, поліцейськими отримано на 54% більше заяв та повідомлень про факти домашнього насильства, було складено на 27% більше протоколів про адміністративне правопорушення, було винесено в 5 разів більше термінових заборонених приписів та взято на облік на 22% більше кривдників», - розповіла Павліченко.

За її словами, це є свідченням не тільки зміни підходів у боротьбі з домашнім насильством, а також постійного навчання підрозділів МВС, залучення різних підрозділів до протидії та запобігання домашнього насильства з-поміж підрозділів Національної поліції, а також - свідченням готовності суспільства відкрито говорити на цю тему.

«Дійсно, карантин, який був спричинений пандемією COVID-19 ще більше оголив проблему домашнього насильства. І в таких умовах Міністерство внутрішніх справ дещо переглянуло підходи до запобігання та протидії цьому явищу», - додала Павліченко.

Читайте також: «Сама винна»: як ми толеруємо домашнє насильство

Вона розповіла про заходи, які застосовують правоохоронні органи для протидії домашньому насильству, зокрема, збільшено кількість спеціалізованих мобільних груп реагування на випадки домашнього насильства.

За її словами, сьогодні їх 54 по всій країні. При цьому, зауважила Павліченко, до реагування на випадки домашнього насильства залучаються й інші підрозділи.

Міжнародна акція «16 днів проти насильства» проходить щорічно з 25 листопада по 10 грудня.

Читайте також: Домашнє насильство в умовах карантину: як уникнути

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: