Уряд вніс зміни до Меморандуму з ООН щодо «пакунку малюка»

пакунок малюка

Кабінет Міністрів вніс зміни до Меморандуму про взаєморозуміння з ЮНОПС і ЮНІСЕФ щодо надання при народженні дитини «пакунку малюка» ще цього року.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

«Сьогодні на засіданні уряду внесено зміни до Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Управлінням Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проєктів і Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020 році», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що цими змінами визначено обов’язки: уряду – забезпечення реалізації закону, сприяння виконанню проєкту, визначення орієнтовної чисельності дітей для надання одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка», ЮНОПС – виконання проєкту, укладення договору з переможцем процесу закупівель та ЮНІСЕФ – консультативна підтримка, проведення дослідження ефективності одноразової допомоги «пакунок малюка».

Нагадуємо, 29 липня вітчизняний Кабмін вирішив замінити «Пакунки малюка» на одноразову фінансову допомогу новонародженим у розмірі 5 тисяч гривень ( стільки ж, скільки й вартує наповнення одного бейбі-бокса); Пізніше у Мінсоцполітики пояснили, як саме новоспеченим батькам отримати грошові виплати.

Натомість у дитячому фонді ООН в Україні (ЮНІСЕФ) засудили таку альтернативу та закликали зберегти «пакунки» в тому вигляді, в якому вони були. До слова, більшість українських батьків задоволені бебі-боксами та підкреслюють практичність цих наборів.

Невдовзі після цього, в Раді зареєстрували законопроєкт, у якому йдеться про те, що в Україні пропонують організувати тимчасову закупівлю «пакунків малюка» через Управління Організації Об’єднаних Націй.

За кілька днів понад 4 тисячі батьків новонароджених отримали спеціальну соціальну картку для виплат одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка».

Відтак, у травні 2018 року Кабмін затвердив рішення видавати при народженні дитини «бебі-бокси» («пакет малюка») і часткову компенсацію з держбюджету оплати послуг муніципальної няні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: