В Україні почастішали рейдерські захоплення

шахрайство1

За останні 5 років кількість кримінальних проваджень за рейдерство виросла у 2,5 рази.

За останні 5 років кількість кримінальних проваджень за рейдерство виросла у 2,5 рази — з 290 справ за 2015 рік до 786 у 2019 році, й тенденція на збільшення зберігається.

Про це повідомляє Опендатабот.

«Рейдерство погіршує інвестиційну привабливість та ускладнює ведення бізнесу в Україні. Щороку кількість рейдерських атак в Україні зростає, а з розглянутих справ до суду доходить менше 43% таких випадків», – ідеться в повідомленні.

Тільки за 8 місяців 2020 року відкрито кримінальне провадження по 606 випадках, пов’язаних з рейдерством.

Найчастіше в суді розглядаються справи про рейдерство, що стосуються статті 205 КК — підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та ФОПів. З 451 відкритого провадження до суду дійшли 262 справи. Це 55%.

Справи, що пов’язані з 206 статтею КК — протидія господарській діяльності та протиправне заволодіння майном — до суду майже не доходять. За 2020 рік у суді були розглянуті лише 2 такі справи.

Законодавче визначення поняття «рейдерство» в Україні станом на зараз відсутнє. Однак, фактично під рейдерством розуміють незаконне захоплення майна або бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: