Майже 6 мільйонів осіб, які живуть у сільській місцевості, не мають доступу до інтернету

інтернет
Фото ілюстративне

В Україні близько 6 млн громадян, які проживають у сільській місцевості, не мають доступу до фіксованого швидкісного інтернету, у більшості випадків через відсутність технічної можливості.

Про це під час прессконференції «Перепис населення на основі реєстрів в Україні: виклики, можливості, подальші кроки» заявив директор директорату розвитку цифрової інфраструктури Мінцифри Юрій Мацик у середу, 9 грудня.

«Мінцифри провело детальне дослідження наявності фіксованого швидкісного інтернету у населених пунктах. Майже 6 млн громадян, що проживають у сільській місцевості не мають доступу до фіксованого швидкісного інтернету. Майже 4 млн не мають технічної можливості, а для 1,5 млн громадян підключення до мережі фінансово недоступний», — зазначив він.

За його словами, в України є регіони, де понад 50% сільського населення не мають доступу до фіксованого швидкісного інтернету.

«У 4 регіонах України є території на яких більше 50% сільського населення не можуть отримати доступ до фіксованого швидкісного інтернету, у 7 регіонах від 35% до 50% не мають такого доступу, у 5 регіонах ця частка складає від 20 до 35% і лише у 2 регіонах задовільний стан доступу, де кількість населення менше 5%, яка сьогодні не може скористатися послугою доступу до інтернету. Щодо мобільного інтернету з 1 липня поточного року три найбільші оператори розпочали роботи із покриття Україною технологію 4G в діапазоні 900 мега МГц», — додав Мацик.

За його словами, до 2022 року кожен оператор має покрити 90% населення України мобільним інтернетом.

«До 2023 така можливість доступу до інтернету має з’явитися на міжнародних автомобільних дорогах, до 2024 року на національних автомобільних дорогах», — підсумував він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: