У Росії суд заочно заарештував і оголосив у розшук нацгвардійця Марківа

марків3

Басманний суд Москви заочно заарештував військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа. Росіяни звинувачують його в нібито вбивство двох журналістів під Слов'янськом в 2014 році.

Про це повідомляє сайт РБК- Україна з посиланням на ТАСС.

Згідно з рішенням суду, Марківу обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з моменту її затримання або екстрадиції в Росію. Йому висунули звинувачення за ч. 2 ст. 105 Кримінального кодексу РФ (вбивство двох і більше осіб).

Також за клопотанням Слідчого комітету РФ суд оголосив Марківа в розшук.

Мінстр внутрішніх справ України Арсен Аваков вже відреагував на заочний арешт українського нацгвардійця Віталія Марківа. Він заявив про початок неприхованого переслідування зі сторони. Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

За його словами, так Росія підтверджує свою участь у спробі фальсифікації справи українця.

Нагадаємо, 3 листопада український військовослужбовець Національної гвардії Віталій Марків був виправданий апеляційним судом в Мілані. Марківа визнали невинним у вбивстві італійського журналіста Андреа Роккеллі під час бойових дій на Донбасі. На наступний день нацгвардієць повернувся в Україну.

Раніше італійський суд визнав українського нацгвардійця Марківа винним у вбивстві італійського журналіста. Українець був засуджений до 24 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: