Українські вчені візьмуть участь в розробці ізраїльської вакцини від COVID-19

вакцина
Фото ілюстративне. З відкритих джерел.

Українські та ізраїльські вчені спільно працюватимуть над створенням ізраїльської вакцини від COVID-19 і будуть обмінюватися інформацією про її дієвість.

Про це повідомляють на сторінці Посольства України в Facebook.

Там кажуть, що відбулась зустріч посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука з главою МОЗ Ізраїлю Юлієм Едельштейном, де було досягнуто таких домовленостей.

«Під час зустрічі сторони обговорили питання співпраці в рамках боротьби з пандемією. Корнійчук та Едельштейн досягли домовленості щодо спільної роботи ізраїльських та українських науковців над швидким виготовленням ізраїльської вакцини, а також обміном інформацією про дієвість вакцини», - йдеться в повідомленні.

Міністр Едельштейн зазначив, що ізраїльська сторона надасть всебічного сприяння в швидкому отриманні Україною вакцини від COVID-19 відомих міжнародних компаній, які вже отримали затвердження FDA чи знаходяться на остаточній стадії його отримання.

«Співрозмовники домовились вивчити питання щодо квоти на залучення працівників по догляду за літніми людьми в рамках «Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Ізраїлю про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Ізраїлю». Також були обговорені питання подальшого розвитку співробітництва між Україною та Ізраїлем у сфері медичного туризму в обидва напрямки», - додають.

Нагадаємо, у вересні нинішнього року львівські науковці виграли грант на розробку вакцини проти COVID-19. Вартість грантів у сумі сягає 15 мільйонів гривень.

Читайте також: Для виведення на ринок антибіотика може знадобитися десятиліття, – науковець Костянтин Дмитрук

Вакцину розроблятиме директор Інститут біології клітини НАН України, професор Андрій Сибірний, а його заступник, доктор біологічних наук Костянтин Дмитрук — антибіотик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: