eHealth вже створили 13 мільйонів електронних медичних карток пацієнтів

корона лікарня
Фото ілюстратвине

У системі eHealth вже створили 13 млн електронних медичних карток пацієнтів і було внесено стомільйонний медичний запис.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку Руслан Кучер під час брифінгу в середу, 16 грудня.

«Щодня команда МОЗ під керівництвом Максим Степанова разом з Службою здоров’я України, Державним підприємством «Електронне здоров’я» працюють у напрямі спрощення роботи медичних працівників та депаперизації… У рамках продовження розвитку електронної системи охорони здоров’я у 2021 році заплановано старт низки сервісів та нового функціоналу, зокрема: електронного лікарняного, електронних рецептів, плану лікування, модуля чутливих даних, електронного кабінету пацієнта з інтеграцією у портал «Дія» тощо. Тиждень тому ми мали досить великі цифри у нашій системі eHealth. Було внесено стомільйонний медичний запис… 13 млн пацієнтів створено електронну медичну картку», - повідомив він.

За його словами, це означає, що вся медична інформація зберігається в єдиному місці і не може бути втрачена, зокрема щодо хронічних, інфекційних і неінфекційних хвороб, зроблених консультацій, обстежень і перенесених операцій, а також проведеної діагностики.

«При потребі лікар швидко отримає необхідну інформацію, це може в деяких випадках врятувати життя людини. Наприклад, усі лікарі, які є у системі, мають доступ до анкети пацієнта. Там міститься базова інформація про пацієнта, яка знадобиться медикам у невідкладних випадках… Відкрита статистика ведення електронних медичних записів eHealth дозволяє власникам та керівникам закладів охорони здоров’я бачити реальну картину щодо попиту на відповідних лікарів, на обстеження, і взагалі починати процес більш якісного менеджменту своїх установ», - додав Кучер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: