Мінцифри запустило платформу з даними про українську IT-екосистему

онлайн
Зображення ілюстративне, з вільних джерел

Український IT-ринок має низку конкурентних переваг та неабиякий потенціал. Наразі, згідно з оцінкою різноманітних джерел, в Україні нараховується від 3 до 5 тисяч IT-компаній.

Однак відсутня точна статистика та єдина база, яка б містила інформацію про всю екосистему України, - повідомляє пресслужба Уряду.

Для того щоб наочно показати потужність української IT-екосистеми, зробити її видимою, вимірюваною та дієвою, Міністерство цифрової трансформації України сьогодні запустило унікальну платформу 360 Tech Ecosystem Overview.

360 Tech Ecosystem Overview — це онлайн-портал для пошуку бізнес-інформації про ІТ-компанії, людей, інвесторів та загалом всієї технологічної екосистеми України. Зібрана інформація містить дані про поточний розвиток ІТ-компаній, інформацію про засновників та осіб на керівних посадах, класифікацію компаній за індустріями, інвестиції та фінансування, злиття й поглинання, новини компаній та тенденції в галузі.

Мета проєкту — зібрати найповнішу базу команд та продуктів, що створюються українцями, і дати більше прозорості та промоції Україні як сучасній та креативній країні. У рамках проекту були об’єднані вже наявні бази від USF, DOU, LIFT99, We_Challenge, Center42, UNIT.City та інші.

Платформа буде постійно оновлюватись та наповнюватись новими проєктами. До квітня 2021 портал буде повністю заповнений.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: