Пенсійний фонд розпочав виплачувати «карантинні» 8 тисяч

ФОП
Фото з відкритих джерел

Пенсійним фондом України розпочато фінансування одноразової матеріальної допомоги в розмірі 8000 гривень.

Як повідомляє пресслужба відомства, виплати скерують 280,3 тисячам осіб.

«22 грудня 2020 року Пенсійним фондом України 280,3 тисячам осіб профінансовано 2 242,8 млн грн для забезпечення виплати матеріальної допомоги відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1233 «Деякі питання надання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їх діяльності внаслідок посилення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за ініціативи президента України запущено послугу з оформлення одноразової матеріальної допомоги ФОПам та найманим працівникам у застосунку та на порталі «Дія».

4 грудня нинішнього року Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому законопроєкт №4429. Закон підтримали 297 парламентаріїв. Пізніше закон підписав і президент Володимир Зеленський.

За підрахунками прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, державну підтримку у 8 тисяч гривень, призначену для людей, які можуть втратити доходи в разі введення жорстких карантинних обмежень, зможуть отримати 1,2 млн українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: