Львівську та Луганську області з’єднають єдиною магістраллю

траса
Фото ілюстративне

Новий маршрут М-30 Стрий — Ізварине об’єднає дві дороги міжнародного значення: М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка та М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине. 

Про це повідомляє пресслужба «Укравтодору».

Загальна довжина траси становитиме 1392,3 км.

План нової магістралі сьогодні оглянув Президент України Володимир Зеленський під час відкриття руху на балковому мості у Запоріжжі.

«Ми хочемо з’єднати Західну і Східну Україну трасою М-30. Назва буде до 30-річчя Незалежності України. Частина майбутньої траси була відновлена у цьому році. Частина буде відновлена у наступному році.

Це буде найдовша траса країни, не дивлячись на те, що деяка частина знаходиться зараз на тимчасово окупованій території. Майже 1400 км. Зараз найдовша траса у нас 900 км», - зазначив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко під час презентації плану траси М-30 главі держави.

«Ми плануємо повністю завершити оновлення маршруту від Стрия до Покровська до 24 вересня 2021 року. За перший рік «Великого будівництва» оновили понад 200 км дороги М-12, у наступному основні роботи будуть зосереджені на М-04, яка зараз є найгіршою міжнародною дорогою України.

Зараз будь-який навігатор будує маршрут з Заходу на Схід через трасу М-06 та М-03, з появою М-30 – ми очікуємо збільшення трафіку на цьому напрямку щонайменше на 1,5 раза», - додав голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Наразі відновили понад 580 км майбутнього маршруту М-30. До кінця 2021 року відремонтують ще 750 км.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: