В Україні ліквідували понад сотню інтернет-магазинів з продажу наркотиків

DBN_29_12_20_04

Національна поліція ліквідувала більше сотні інтернет-магазинів з продажу наркотиків. Через них щодоби збували близько 50 тисяч доз наркотиків на території всієї України.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Там зазначають, що впродовж тижня співробітники поліції перекрили два міжнародних канали надходження наркотиків в Україну і припинили діяльність трьох потужних нарколабораторій.

Правоохоронці провели ретельний аналіз каналів збуту наркотиків через Інтернет, зокрема в закритій частині - «DarkNet». Поліцейські встановили власників понад 100 інтернет-ресурсів, які були пов'язані між собою. Вони були «постійними клієнтами» трьох оптовиків, один з яких знаходився у топі рейтингу «DarkNet».

Таким чином правоохоронці не дали потрапити на «чорний» ринок понад 20 кг Альфа PVP, близько 8 кг амфетаміну, понад 4 кг канабісу, близько тисячі таблеток «екстазі». Загалом - це понад 120 тисяч доз наркотику. З незаконного обігу вилучено 200 літрів психотропу в рідкому вигляді, рослини конопель і 110 літрів прекурсорів, що використовуються для виготовлення психотропних речовин.

Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить близько 50 мільйонів гривень.

Крім того, правоохоронці вилучили 113 тисяч доларів, 158 тисяч гривень, зброю, гаджети, чорнові записи, а також шість автомобілів.

Слідство вже встановило 50 осіб, пов'язаних з діяльністю ліквідованих наркомагазинів.

«Зараз тринадцяти з них вже повідомлено про підозру, десяти суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави в розмірі від 143 тисяч гривень до 2,1 мільйона гривень, ще трьом - домашній арешт», - кажуть у поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: