У вільному доступі з'явились ілюстрації до «Божественної комедії», яким понад 400 років

Dante_Bozhestvenna_Komedia

Італійська галерея виклала у вільний доступ ілюстрації до «Божественної комедії» Данте Аліг’єрі через 435 років після їхнього створення.

Про це повідомляє The Guardian.

Так, Італійська Галерея Уффіці виклала у вільний доступ 88 ілюстрацій філософсько-фантастичної поеми. Намалював їх середньовічний майстер Федеріко Цуккарі спеціально для твору. Із роботами можна ознайомитись тут.

Зазначається, що художник створив ілюстрації у період між 1586-1588 роками. 28 з них зображують пекло, 49 — чистилище та 11 — рай. До цього їх показували публіці лише в 1865 і 1993 роках. Малюнки опублікували на честь 700-річчя від дня смерті Данте.

Федеріко Цуккарі — італійський художник XVI століття, представник римської гілки маньєризму, себто течії в європейському мистецтві та архітектурі, що відобразила кризу гуманістичної культури Відродження. Характеризується втратою ренесансної гармонії між тілесним і духовним, природою та людиною, був головою Академії святого Луки. Через заздрість до таланту Караваджо не дозволив молодому художнику вступити до академії.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: