Twitter заблокував понад 70 тисяч акаунтів через заворушення у Капітолію

твітер1

Після штурму на Капітолій у США адміністрація соцмережі Twitter вирішила заблокувати понад 70 тисяч акаунтів, що розповсюджували інформацію щодо теорії змови QAnon.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій вранці, 12 січня.

«З п'ятниці в результаті наших зусиль було призупинено понад 70 000 облікових записів, причому у багатьох випадках одна особа веде кілька облікових записів. Ці облікові записи були задіяні в масштабному розповсюдженні шкідливого контенту, пов'язаного з QAnon, і були в основному присвячені поширенню цієї теорії змови в сервіс», - йдеться у повідомленні.

Масові блокування в соцмережі стартували цієї п'ятниці, 8 січня — одразу після блокування акаунта чинного президента Америки Дональда Трампа. Причина — штурм у Капітолію, що у Вашингтоні, його прибічниками.

Що сталось

У середу, 6 січня нинішнього року, група прихильників Дональда Трампа, який поки є чинним президентом США, увірвалась в будівлю Капітолію під час того, як там відбувалась спільна сесія палат Конгресу США. Тоді, на зібранні, мали затвердити перемогу на президентських виборах Джо Байдена.

Під час штурму загинуло п'ятеро осіб, 52 — арештували. Тим часом поліція евакуювала членів Конгресу з будівлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: