У Трускавці місцеві мешканці блокували роботу виконкому

Вода
Фото ілюстративне

Виконком Трускавецької міської ради сьогодні, 12 січня, планував затвердити новий тариф на водопостачання та водовідведення. Проте через тиск громади розгляд рішення відклали, - про це повідомив «Трускавець Онлайн».

Виконком Трускавецької міської ради сьогодні, 12 січня, планував затвердити новий тариф на водопостачання та водовідведення. Проте через тиск громади розгляд рішення відклали, - про це пише видання «Трускавець Онлайн».

«Нова ціна на воду у Трускавці вже відзавтра могла б становити 55 гривень за кубометр, що на 62% перевищує існуючий сьогодні тариф.

Інформація про наміри підвищення тарифу з’явилась лиш вчора пообіді. Тоді отримали проекти рішень і самі члени виконкому. Часу на детальне ознайомлення та вивчення структури нового тарифу було недостатньо. На цьому одразу ж наголосив член виконкому та начальник фінансового управління ТМР Микола Федоричак, який пропонував питання відкласти.

Опісля наполегливої рекомендації міського голови Андрія Кульчинського, члени виконкому все ж мали намір розглянути питання сьогодні. Та, через спротив громади, наміри так і залишились намірами.

Зал засідань Трускавецької міської ради був вщерть заповнений мешканцями Трускавця. Чимало людей тіснилось в коридорі міськради, так як місця вистачило далеко не усім трускавчанам, які прийшли на засідання, аби не допустити підвищення тарифу.

На виконком прийшли і декілька депутатів. Проти прийняття рішення виступали представники «Батьківщини» (Андрій Гнідан та Дмитро Данчишак), Громадянської позиції (Мар’яна Губицька та Андрій Остапчук) та КУН (Роман Бучкович). Депутати наголошували на необхідності детального розгляду питання на комісії з питань ЖКГ, вивчення складників нового тарифу та його обгрунтованості та представлення керівництвом водоканалу плану виходу з існуючої кризи.

В результаті – до розгляду питання діло так і не дійшло. Проект рішення відклали», - йдеться у повідомленні.

Цієї п’ятниці, 15 січня, планує зібратись депутатська комісія з питань ЖКГ, яка мала б розглянути представлені водоканалом документи.

У відповідності до наданих розрахунків, новий тариф на воду у Трускавці планували затвердити на рівні 54,53 грн. за 1 куб. м. з ПДВ, що на 61,8% перевищує існуючий сьогодні.

Основною причиною, що спровокувала підвищення вартості води у місті стало зростання тарифу на покупну дрогобицьку воду. КП «Дрогобицький водоканал» надіслав повідомлення про те, що з 1 січня 2021 року гуртовий тариф на воду для Трускавця зростає. Підвищення складає 11,73%, в тому числі на послугу водопостачання – на 11,91% (з 7,47 до 8,36 грн. за 1 куб м (без ПДВ)), на послугу водовідведення – на 11,16% (з 2,33 до 2,59 за 1 куб м (без ПДВ).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: