День кіборгів: завтра вшановують захисників Донецького аеропорту

кіборг 1
Фото з відкритих джерел

Завтра, 16 січня, в Україні вшановують пам’ять захисників Донецького аеропорту. Кіборги 242 дні героїчно захищали стратегічний об'єкт. За цей час 200 українських бійців загинули, ще півтисячі отримали поранення.

Про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Відтак, завтра о 9:00 у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла звершать заупокійну Божественну Літургію за воїнами, які загинули, виконуючи це бойове завдання. Долучитися до молитви можна онлайн — за посиланням.

«Це напівофіційний день пам’яті, встановлений з ініціативи самих кіборгів. Воїни, всі хто утримував летовище і прилеглі території, хто підтримував бійців і добровольців України, показали усьому світу, що український дух незламний. Оборона аеропорту і війна за Україну мають сформувати у ворога і його посіпак чітке розуміння, що Україну їм ніхто не віддасть і не подарує. Навіть якщо падає і не витримує бетон, бойових дух наших бійців і добровольців міцніший за любий бетон», - зазначила Тетяна Науменко, офіцерка ЗСУ, радниця міського голови Львова.

Читайте також: Сєпари думали, що ми всі загинули, – кіборг Олег Височанський.

Нагадаємо, Донецький аеропорт обстрілювали з артилерії, «градів», мінометів і танків, працювали снайпери. Кіборгами нескорених українців назвали самі вороги. Мовляв, тільки роботи здатні вистояти в таких нелюдських умовах. Про незламних кіборгів знято художній фільм, який вийшов 2017 року. Аеропорт став символом героїзму для всіх українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: