Українці можуть онлайн долучитись до ланцюга Соборності

IMG_9186-696x464-696x464
Фото з архіву редакції

У День Соборності України кожен може онлайн долучитись до проєкту Ланцюг Соборності Київ—Сімферополь.

Долучитись можна ТУТ.

«Стань у перший в історії віртуальний ланцюг єдності між Києвом та Сімферополем. Покажи, що ніхто і ніколи не зможе розділити єдиний український народ», - повідомляють творці.

Для того, аби доєднатися, необхідно авторизуватись, після цього ваша аватарка стає наступною серед тисяч аватарок інших учасників, що мають метр за метром вишикуватись аж на 1058 кілометрів маршруту.

«Доведи у День Соборності всьому світові, що Україна єдина! Ставай у ланцюг!», - додають у повідомленні.

Щороку в Україні відзначають День Соборності, коли 22 січня 1919 року було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР).

21 січня 1990 р. патріотичні сили організували «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом як символ духовної єдності людей східних і західних земель України.

Основне русло суцільним ланцюгом починалося в Івано-Франківську від Центрального народного дому (вул. Шевченка, 1) і тягнулося до Стрия, де приєднувалося незначне відгалуження з поодиноких учасників із закарпатського напрямку. Зі Стрия живий шерег прямував до Львова, звідти — до Тернополя. Далі маршрут проходив через Рівне, Житомир — і до Софійської площі в Києві. За різними оцінками, участь в акції взяли від 0,5 до 3 мільйонів українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: