Ветеринар, яка запропонувала 50-відсоткову знижку російськомовним, видалила свій пост

600ebef31325f-142733814-4026741380678631-5154339732381579114-n--1-_1200
Фото з Fb.

Співробітниця Маріупольської ветеринарної клініки Галина Лекунова таки видалили свій пост з Фейсбуку, у якому пропонувала 50-відсоткову знижку тим, хто проситиме про обслуговування російською.

Жінку обурили норми закону про мову, які вступили у дію 16 січня, і передбачають, зокрема, що сфера обслуговування переходить на українську мову. Вона написала, що у клініці по парних числах кожного місяця при озвученні прохання обслуговувати російською знижка на всі види послуг 50%. Акція безстрокова.

Скріншот, "Новости Донбасса"

Вночі невідомі на фасаді клініки зробили написи українською з погрозами: «Ми слідкуємо за тобою», «Смерть ворогам», Останнє попередження».

У поліції повідомили, що відкрили кримінальне провадження за статтею «хуліганство».

Сам пост Галина Лекунова видалила. Натомість написала інший, з вибаченнями, але, як вона зазначила, не з тими, яких від неї очікували.

«Насамперед я щиро прошу вибачення у власників приміщення, яке я орендую. Це абсолютно мирні громадяни України, які не поділяють моїх поглядів, але їхньому майну завдано збитків з моєї вини. Я також прошу вибачення у свого колективу, який проти своєї волі потрапив під цей дикий шабаш», – написала жінка.

Читайте також: Українською, будь ласка, або Чому українська мова досі доводить своє право на існування

Нагадаємо, у Києві триває скандал чернез професорку Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Євгенію Більченко, яку теж обурив закон про мову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: