У Мінцифри хочуть, щоб інформатику в Україні вивчали з другого класу

дистанційне
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

Міністерство цифрової трансформації працює разом з Міністерством освіти та науки над трансформацією предмету «інформатика» в українських школах.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час дискусії на форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді», передає УНН.

«На сьогодні ми працюємо з міністром освіти для того, щоб трансформувати предмет з інформатики, зробити його не з 5-го класу, а з 2-го, і більш методологічно додати туди напрямки цифрової грамотності», — сказав Федоров.

За його словами, ще до того, як дитина пішла у школу, вона отримує цифрові навички від батьків, які включають їй мультфільми, дають планшети або телефони. Віце-прем'єр підкреслив, що це потрібно «робити грамотно, встановлювати додатки, які навчають предметам або цікавій інформації через гейміфікацію процесу».

Також Мінцифри запустило на базі 76 вищих навчальних закладів пілотний проєкт з підприємництва, де також можна багато чому навчитись у сфері цифрових навичок. З його слів, такий предмет також планується запускати у школах.

До слова, за результатами першого в Україні соціологічного дослідження цифрових навичок громадян повідомило, що 53% українців володіють цифровими навичками на рівні нижче середнього. Щоб виправити це, у відомстві створили проект «Дія. Цифрова освіта».

У міністерстві поставили мету за три роки навчити 6 млн українців цифровій грамотності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: