Музика гідності та свободи: пісні про Революцію Гідності

140124_FOR_Ukraine-01.jpg.CROP_.original-original-e1520428885113
Фото: lexinform.com.ua

Минає сьома річниця трагічних подій Революції Гідності. На цій хвилі народилися нові хіти. ІА Дивись.info склала свій рейтинг пісень про Майдан та Небесну Сотню. 

Минає сьома річниця трагічних подій Революції Гідності. На цій хвилі народилися нові хіти. ІА Дивись.info склала свій рейтинг пісень про Майдан та Небесну Сотню. 

«Пливе кача по Тисині»

«Пливе кача по Тисині…» - українська лемківська народна пісня. Широко відомою у виконанні гурту «Піккардійська Терція» ця пісня стала 2014 року. Вперше вона прозвучала на Майдані Незалежності в січні, після смерті білоруса Михайла Жизневського, який одним з перших загинув у боротьбі зі злочинною владою. Це була його одна з улюблених пісень.

«Мамо, не плач»

Слова написала львівська журналістка Оксана Максимишин-Корабель. Пісня написана 21 лютого, у час піку трагічних подій на Майдані.

Читайте також: Чорні дні в історії України: минає 7 річниця з часу трагічних подій Революції Гідності.

«Небесну Сотню, Господи, прийми» 

Ідея створити пісню у підтримку Майдану виникла і у Павла Табакова ще на початку Революції Гідності. А музична прем’єра відбулася на сороковини від дня загибелі Героїв України.

«Горіла шина, палала»

Народний хіт, покладений на музику відомої народної пісні «Горіла сосна».

«Воины света»

Після завершення Євромайдану білоруський гурт «Ляпис Трубецкой» випустив пісню «Воины света». Хоч і лідер гурту Сергій Міхалок спростував зв’язок між піснею та подіями в Україні, адже пісня була написана ще за рік до початку революції. Тим не менше неофіційне відео із нарізкою кадрів з подій Євромайдану зібрало багато мільйонів переглядів.

«Podaj Rękę Ukrainie» («Подай руку Україні»)

До подій в Україні не залишились байдужими і поляки. Польський гурт «Tarakа» записавши трек «Podaj Rękę Ukrainie»  і з цією піснею хлопці виступали на сцені Євромайдану в Києві.

«Брат за брата»

Одразу після нічного побиття студентів гурт «Kozak System» вирішив записати патріотичну пісню «Брат за брата», автором слів у якій став лідер «Тартаку» Олександр Положинський. 

«Никогда мы не будем братьями»

Вірш «Никогда мы не будем братьями» 23-річна поетеса Анастасії Дмитрук написала під час найважчих подій Майдану – розстрілів людей. Відразу після оприлюднення твір почав жити своїм життям у соцмережах, зібравши тисячі репостів. Напевно, саме завдяки цьому про вірш дізналися й литовські музиканти, які вирішили підтримати Україну та записали пісню «Никогда мы не будем братьями».

«Чорний дим»

Фріл до третьої річниці Революції Гідності представив кліп на свою пісню «Чорний дим», присвячену подіям трагічної зими 2014 року. Фріл був активним учасником Революції. 

У відео використані кадри, відзняті творчим об’єднанням «Babylon 13».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: