Львівські рятувальники отримали ще три спецмашини (фото)

IMG_4158

За понад 9 мільйонів гривень на Львівщині придбали три автомобілі першої допомоги АПД-2 Peugeot Boxer для трьох областей українських Карпат.

Загалом у Держслужби з надзвичайних ситуацій Львівщини в арсеналі вже сім спецмашин.

Так, у межах Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» повністю універсально обладнані авто будуть забезпечувати всі необхідні рятувальні роботи. Йдеться про порятунок людей під час автокатрастроф, гасіння невеликих пожеж тощо, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«Загалом у проєкті за підтримки ЄС придбано 14 транспортних засобів для трьох карпатських областей. Це 46 мільйонів гривень, які інвестовані ЄС в безпеку громад у Карпатах», - розповідає виконавча директорка Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати — Україна» Галина Литвин.

І додає, що торік також було дофінансовано структурні підрозділи ДСНС у Самборі і Жидачеві на придбання нового обладнання у межах малого конкурсу.

Читайте також: Карпати мають бути в фокусі європейської та національної влади, – Галина Литвин (інтерв’ю)

Головним завданням, каже пані Галина, є досягнення формату, у межах якого на гірських територіях створювались центри безпеки громад і аби мешканці гірських територій мали змогу безперешкодно оримувати послуги порятунку, правопорядку і охорони здоров'я в одному місці.

Кожне авто обладнане пожежною драбиною, 500-літровою цистероною, баком для піноутворювача, гідравлічним інструментом, безнопилою, бензорізом і укладкою із необхідними медикаментами.

Як зазначила очільниця Львівської обласної ради Ірина Гримак, на Львівщину зокрема надійшло найбільше коштів — це понад 20 мільйонів гривень, що скерували саме на закупівлю відповідної спецтехніки для органів Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, торік, у грудні, у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності створили унікальний тренінговий центр рятувальних робіт, аналогів якому в Україні поки що немає. Про те, як тренуються майбутні рятувальники у Львові, можна прочитати тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: