Мін'юст оскаржив скасування нового українського правопису

првопис

Сьогодні стартують підготовчі роботи із встановлення сучасного комплексу автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion («Зважування у русі») на дорозі Н-09 поблизу Давидова.  

Міністерство юстиції подало апеляційну скаргу на рішення Окружного адмінсуду Києва щодо скасування нового українського правопису.

Про це повідомляється на сайті Мін’юсту

Скарга подана до Шостого апеляційного адмінсуду.

В Мінюсті зауважують, що ОАСК задовольнив відповідний позов, обґрунтовуючи рішення тим, що Кабмін при прийнятті постанови діяв поза межами власних повноважень, встановлених Конституцією та законами України.

У відомстві вважають незаконним відповідне рішення ОАСК і вказують, що уряд «наділений повноваженнями щодо забезпечення проведення державної політики у сфері розвитку та функціонування державної мови у всіх галузях, а також повноваженнями щодо спрямування та координації роботи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у вказаній сфері».

Читайте також: Повна історія українського правопису, або Чому не можна втрачати индика.

Нагадаємо, що 28 січня стало відомо, що ОАСК скасував нову редакцію правопису. Згодом стало відомо, що Кабінет міністрів оскаржить рішення ОАСК, що скасував постанову уряду, якою було схвалено нову редакцію «Українського правопису». 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: