Усі інтернет-магазини повинні перейти на електронні чеки

покупки
Зображення ілюстративне, з вільних джерел

Уся електроона комерція в Україні має стати фіскалізованою за допомогою програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

Це дозволить вивести «з тіні» значну частину економіки країни, але натомість потрібно надати підприємцям заохочення, - заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Ігор Дядюра.

За його словами, близько 30−35% української економіки перебуває «в тіні». Якщо провести детінізацію, то на цей же відсоток можна знизити податки або підвищити пенсії. Ще одна можливість — відмова від фінансової допомоги західних партнерів.

«Не будемо наших дітей і онуків заганяти в борги… Але для цього потрібно, щоб всі працювали чесно і платили податки», — зазначив заступник міністра економіки.

«Найпотужнішим кроком» він назвав впровадження загальної фіскалізації інтернет-торгівлі – «у всіх маркет-плейсах і онлайн-магазинах».

«Для них це абсолютно нескладно — впровадити програмний РРО», — підкреслив Ігор Дядюра. Нагадавши при цьому, що з 1 серпня 2020 року в Україні дозволено застосовувати не паперовий, а електронний чек.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: