За ізоляцію від ковіду майже 4 тисячі мешканців Львівщини отримали компенсацію

55
Фото: ЛОДА

З початку пандемії 3 925 осіб жителів перебували на самоізоляції під медичним наглядом, оплачуваній за кошти управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській  області.

З них 685 осіб – медичні працівники, - про це повідомляють у пресслужбі Львівської ОДА.

Загалом управлінням ВД Фонду у Львівській області прийнято на оплату відповідні лікарняні листки, видані у зв’язку з ізоляцією від COVID-19, на суму 4,7 млн.грн.

Така допомога фінансується Фондом соціального страхування України на підставі лікарняного листка, виданого із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19 - 11». Скерування на самоізоляцію під медичним наглядом здійснює лікар у разі контакту застрахованої особи з хворим на COVID-19. Якщо є потреба – людина перебуває у спеціалізованому закладі охорони здоров’я.

Фонд компенсує втрачений за цей час заробіток з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Сума компенсації втраченого за період самоізоляції заробітку від Фонду складе 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу, а для медичних працівників – 100% середнього доходу. Фонд соціального страхування України здійснює фінансування, починаючи з шостого дня ізоляції, перші п’ять днів оплачуються роботодавцем.

Нагадаємо, у разі потреби в оплачуваній самоізоляції під меднаглядом, відповідні лікарняні листки видають за спрощеною процедурою, вони не потребують погодження із заввідділення або ЛКК для їх продовження на термін понад 10 днів. Такі зміни внесено наказом МОЗ України від 11.11.2020 № 2593 «Про затвердження Змін до Порядку надання первинної медичної допомоги та Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян». Документ набув чинності 22.12.2020.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: