У ДСНС попереджають про сходження лавин

лавина 1
Фото з відкритих джерел

За даними УкрГідрометцентру, помірна сніголавинна небезпека (2 рівень) утримується 24 березня на високогір’ї Івано-Франківської, Закарпатської областей та у середньогір'ї Львівської області.

Про це повідомляють у ДСНС у Львівській області.

Рятувальники закликають громадян не ризикувати здоров’ям під час походів у гори у період оголошення лавинної небезпеки!

Гірські пошуково-рятувальні підрозділи ДСНС України продовжують залучатись до виконання профілактичних заходів, пошуково-рятувальних робіт на об'єктах туристичних відвідувань у гірській місцевості.

З метою попередження небезпечних подій за участю туристів та для оперативного надання допомоги постраждалим у горах, ДСНС наголошує на важливості реєстрації громадянами своїх мандрівок!

Крім того, рятувальники закликають дотримуватися карантинних вимог, не відвідувати місця масового скупчення людей, зокрема, на туристичних об'єктах.

Шановні громадяни! Вирушаючи у туристичний похід, дотримуйтесь наступних порад від рятувальників:

- обов'язково інформуйте своїх близьких і знайомих про проходження вашого маршруту й очікуваний час повернення з походу, а краще — зареєструйте свою гірську мандрівку на рятувальних постах;

- уникайте походів поодинці. Мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж 3 особи;

- переконайтеся, що ваше екіпірування відповідає вимогам походу. Візьміть з собою достатню кількість їжі та води, а також необхідний одяг;

- поцікавтеся умовами місцевості і прогнозом погоди;

- обов'язково візьміть з собою перевірені туристичні карти.

Дбайте про свою безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: