Як прийматимуть заявки на «карантинні» виплати для малого бізнесу

карантин99

У грудні-січні, коли в Україні було посилено обмежувальні заходи у зв’язку з поширенням коронавірусу, допомогу з державного бюджету в розмірі 8 тисяч гривень отримали майже пів мільйона українців.

Зараз ситуація схожа, тому заявки на отримання допомоги від держави від ФОПів та працівників, які постраждають внаслідок карантинних обмежень у «червоних» зонах, прийматимуться, як і тоді, через додаток «Дія», - повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко у Facebook.

Раніше в Офісі Президента відбулося засідання, на якому було обговорено виплату допомоги бізнесу та людям, які можуть зазнати збитків внаслідок посилення карантинних обмежень через поширення коронавірусу. Такі виплати зможуть отримати в регіонах «червоної» зони.

«В умовах карантину життєво важливою є підтримка малого бізнесу та найманих працівників підприємств, діяльність яких вимушено призупиняється. Ця тема була пріоритетною у вівторок на підготовчому засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад — органу, який уже став якісно новим майданчиком для ефективної координації дій з тим, щоб враховувати інтереси мешканців і великих міст, і маленьких селищ», — написав Тимошенко.

Механізм виплати:

  • з державного бюджету виплачується 8 тисяч гривень,
  • з місцевого бюджету — додається ще сума, розмір якої має визначити орган місцевого самоврядування,
  • заявки, як і в грудні-січні, прийматимуться через додаток «Дія».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: