В Україні ввели електронну реєстрацію місця проживання, однак не всюди

мобільний додаток

У четвер, 1 квітня, в Україні стартував експеримент з електронною реєстрацією місця проживання. Вся інформація про реєстрацію місця проживання або про зняття з реєстрації фізосіб тепер повинна передаватися Державну міграційну службу і до Єдиного державного демографічний реєстр тільки в електронному вигляді.

Про це розповідає «Сьогодні».

Так, передбачається, що заяву про зміну місця реєстрації потрібно буде подавати в електронному вигляді, у тому числі це можна буде зробити через портал «Дія».

Відзначається, що експеримент з електронної реєстрації буде розширюватися поетапно:

  • спершу дистанційно оформити реєстрацію або перереєстрацію зможуть власники ID-паспортів — за умови, що заявник реєструється в те житло, яким володіє сам. Можна буде зареєструватись і за іншою адресою, якщо власник житла дасть свою згоду — теж в електронному вигляді;
  • електронна реєстрація пошириться на дітей з 14 до 18 років. Зараз дистанційно прописати до батьків можна тільки дітей до 14 років.
  • Спочатку електронна реєстрація місця проживання запрацює в Києві та деяких обласних центрах. Наприклад, високі шанси мають Одеса, Харків, Дніпро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: